yes-prodovzhiv-na-piv-roku-ekonomichni-sanktsiyi-proti-rf

ЄС продовжив на пів року економічні санкції проти рф

 • 208655 переглядiв

КИЇВ. 20 липня. УНН. Рада ЄС сьогодні ухвалила рішення продовжити на шість місяців, до 31 січня 2024 року, дію санкцій, спрямованих проти окремих секторів економіки росії, повідомляється у четвер на сайті євроінституції, пише УНН.

Цитата

"Сьогодні Рада ЄС ухвалила рішення продовжити на шість місяців, до 31 січня 2024 р., дію обмежувальних заходів, спрямованих проти окремих секторів економіки росії", - ідеться у повідомленні.

Деталі

Як вказано, ці санкції, які вперше були запроваджені у 2014 році у відповідь на дії росії, які дестабілізують ситуацію в Україні, були значно розширені з лютого 2022 року у відповідь на неспровоковану та невиправдану військову агресію росії проти України.

"Наразі вони включають широкий спектр секторальних заходів, у тому числі обмеження у сферах торгівлі, фінансів, технологій та товарів подвійного призначення, промисловості, транспорту та предметів розкоші. Вони також передбачають заборону на імпорт і транспортування сирої нафти, що перевозиться морем, і низки нафтопродуктів з росії в ЄС, відключення кількох російських банків від SWIFT, а також призупинення мовної діяльності та дії ліцензій кількох підтримуваних кремлем ЗМІ", - сказано у повідомленні.

Окрім того, було вжито конкретних заходів, покликаних зміцнити здатність ЄС протидіяти обходу санкцій.Доповнення

Доповнення

Окрім економічних санкцій щодо російської федерації, ЄС ввів у дію різні заходи у відповідь на дестабілізуючі дії рф щодо України. До них належать: обмеження на економічні відносини з незаконно анексованими Кримом та містом Севастополем та з непідконтрольними уряду районами Донецької та Луганської областей; індивідуальні обмежувальні заходи (заморожування активів та обмеження на поїздки) щодо широкого кола фізичних та юридичних осіб, а також дипломатичні заходи.

З 24 лютого 2022 року ЄС ухвалив 11 безпрецедентних, жорстких пакетів санкцій у відповідь на повномасштабне вторгнення росії в Україну.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    ЄС продовжив на пів року економічні санкції проти рф

     • 208655 переглядiв

    Україна почала використовувати касетні боєприпаси - ЗМІ

     • 201643 переглядiв