ukenru
yes-planuye-predstaviti-plan-finansuvannya-vidnovlennya-ukrayini-18-travnya-bloomberg

ЄС планує представити план фінансування відновлення України 18 травня - Bloomberg

 • 122466 переглядiв

КИЇВ. 10 травня. УНН. Європейський Союз розглядає можливість випуску спільного боргу для фінансування довгострокового відновлення України, вартість чого може становити сотні мільярдів євро, з посиланням на офіційного представника ЄС, знайомого із планом, повідомляє Bloomberg, пише УНН.

Деталі

За словами єврочиновника, Європейська комісія також розглядає можливість використання кредитів з бюджету ЄС, гарантованих державами-членами, для термінового надання Україні коштів на виплату заробітної плати та допомоги, які можуть становити до 15 мільярдів доларів протягом наступних трьох місяців.

Як вказує чиновник, Єврокомісія, виконавчий орган блоку, представить план як частину ширшого пакета, спрямованого на задоволення фінансових потреб України, 18 травня. Блок хоче створити платформу з країнами "Групи семи", щоб зробити свій внесок у зусилля, при цьому ЄС відіграватиме провідну роль, пише видання.

За словами чиновника, Єврокомісія працює над інструментом ЄС для фінансування реконструкції України, і кілька варіантів все ще розглядаються, включно з випуском боргових зобов'язань ЄС.

За оцінками України, їй потрібно від 5 до 7 мільярдів доларів на місяць, щоб компенсувати дефіцит бюджету, спричинений вторгненням росії.

Єврокомісія обговорює додаткову макрофінансову допомогу, але хоче, щоб держави-члени надали гарантії на випадок, якщо країна, що змучена війною, не виплатить кредити.

За словами чиновника, ЄС готовий виділити 9 мільярдів доларів на фінансові потреби України протягом наступних трьох місяців, тоді як США можуть надати до 5 мільярдів доларів. Обговорення продовжуються.

Очікується, що лідери ЄС вивчать варіанти підтримки фінансових потреб Києва під час зустрічі 30-31 травня у Брюсселі.

Раніше

Bloomberg вже повідомляв, що ЄС планує мільярдний фонд відновлення України.

Українські Національні Новини

Політика