yes-planuie-15-mlrd-yevro-dopomohy-ukraini-u-kvitni-shche-19-mlrd-yevro-mozhut-nadiity-u-travni

ЄС планує 1,5 млрд євро допомоги Україні у квітні, ще 1,9 млрд євро можуть надійти у травні

 • 30421 переглядiв

Європейська комісія планує виділити Україні 1,5 мільярда євро у квітні та, як очікується, ще 1,9 мільярда євро у травні, за умови виконання певних умов, у межах 50-мільярдної програми для України.

Європейська комісія планує надати ще 1,5 млрд євро Україні у квітні, якщо будуть виконані умови, на додачу до вже виділених у березні 4,5 млрд євро після запуску інструменту Ukraine Facility, а після схвалення Радою ЄС Плану України, може бути виділено ще 1,9 млрд євро, що очікується у травні. Про це сказав виконавчий віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс на пресконференції 12 квітня, пише УНН.

Після того, як запрацював Ukraine Facility, Єврокомісія здійснила перший платіж Україні обсягом 4,5 млрд євро у вигляді виняткового перехідного фінансування. Наступний платіж обсягом 1,5 млрд євро заплановано цього місяця, якщо умови політики будуть виконані

- сказав Домбровскіс.

З його слів, "це рятівний круг від ЄС у надзвичайно важкий час, щоб допомогти Україні зберегти ключові державні послуги та забезпечити функціонування держави, поки росія веде свою жорстоку війну".

Єврочиновник також вказав, що Єврокомісія представила План України (Ukraine Plan), який було подано кілька тижнів тому. "Він зосереджений на структурних реформах для подолання бар'єрів на шляху зростання, інвестиціях у ключові сектори та заходах щодо сприяння зближенню України з правилами та стандартами ЄС у межах її шляху до вступу. Це буде основним інструментом для імплементації Ukraine Facility", - розповів він.

Що стосується наступних кроків: Єврокомісія оцінює План України з метою складання квартальних показників реформ та інвестицій, які необхідно виконати, щоб розблокувати майбутні платежі. Найближчим часом ми завершимо цю роботу та передамо оцінку Раді ЄС. Щойно схвалення буде отримано, це відкриє шлях Україні до отримання попереднього фінансування обсягом 1,9 мільярда євро, швидше за все, у травні

- вказав Домбровскіс.

Нагадаємо

Уряд України схвалив план реформ для отримання допомоги за чотирирічною програмою ЄС на 50 млрд євро. План було подано до Європейської комісії для подальшого схвалення та повноцінного запуску. 

Популярні

Новини по темі