yes-planuie-1-liutoho-samit-shchodo-biudzhetu-vkliuchno-z-finansuvanniam-ukrainy-mishel

ЄС планує 1 лютого саміт щодо бюджету, включно з фінансуванням України - Мішель

 • 33381 переглядiв

ЄС планує провести саміт 1 лютого, щоб обговорити багаторічний бюджет із запропонованими 50 мільярдами євро для України, заявив президент Європейської Ради Шарль Мішель.

Європейський Союз 1 лютого, як очікується, проведе саміт для обговорення свого багаторічного бюджету, включно з фінансуванням для України на 50 млрд євро, заявив президент Європейської ради Шарль Мішель на пресконференції у понеділок, пише УНН.

Мішель ствердно відповів на запитання, чи планується саміт на 1 лютого.

"Президент Європейської Ради Шарль Мішель оголосив, що спеціальний саміт Євроради відбудеться 1 лютого 2024 року", - підтвердила речниця голови Євроради Єкатеріна Касіндже у X.

Мішель вказав на пресконференції, що у четвер Єврорада ухвалила "дуже важливе, історичне рішення" щодо питання розширення, зокрема, розпочати переговори з Україною.

"Але в той же час також важливо ухвалити рішення з фінансових питань, і тому цей саміт (спеціальний саміт - ред.) потрібен. Ми зрозуміли в четвер і в п'ятницю, що потрібно трохи більше часу з Угорщиною, щоб спробувати ухвалити рішення одноголосно, що необхідно для погодження перегляду MFF (багаторічного бюджету - ред.). І ми маємо намір дуже наполегливо працювати, ми сповнені рішучості знову дуже наполегливо працювати 27 країнах-членах, включаючи Угорщину, щоб переконати Угорщину досягти... рішення щодо фінансових аспектів. І це не лише щодо підтримки для України, це ширший пакет насправді", - сказав Мішель.

МЗС: принципового рішення про 50 млрд євро для України на саміті ЄС досягнуто, очікуємо на завершення процедур в січні15.12.23, 16:10

Юлія Шрамко

Економіка

    Популярні

    Новини по темі