ukenru
yes-ostatochno-zatverdiv-skasuvannya-na-rik-mit-na-ves-ukrayinskiy-eksport

ЄС остаточно затвердив скасування на рік мит на весь український експорт

 • 119097 переглядiв

КИЇВ. 24 травня. УНН. Рада ЄС ухвалила рішення про тимчасову лібералізацію торгівлі з Україною - скасовує мита ЄС на весь український експорт, повідомляється на сайті євроінституції, пише УНН.

Цитата

"Рада ЄС ухвалила сьогодні рішення, що дозволяє тимчасову лібералізацію торгівлі та інші торгові поступки щодо деяких українських товарів. Це означає, що протягом одного року імпортне мито на весь український експорт до Європейського Союзу не стягуватиметься", - повідомляють у євроінституції.

Деталі

Завдяки цим заходам ЄС, вказують у євроінституції, "зможе суттєво підтримати економіку України".

Сьогоднішнє рішення застосовуватиметься терміном на один рік і, зокрема, призупинить:

  • всі ті тарифи відповідно до Розділу IV Угоди про асоціацію між ЄС та Україною, що встановлює глибоку та всеосяжну зону вільної торгівлі (DCFTA), що ще не були лібералізовані. Призупинення поширюється, зокрема, на: промислові товари, що підлягають поетапній відмові від мит ​​до кінця 2022 року, фрукти та овочі, на які поширюється система початкових цін, а також сільськогосподарські продукти та перероблені сільськогосподарські продукти, на які поширюються тарифні квоти,
  • стягнення антидемпінгових мит на імпорт, що походить з України,
  • застосування єдиних правил імпорту щодо імпорту, що походить з України.

"Тепер, коли регламент ухвалений як Європейським парламентом, так і Радою ЄС, він буде підписаний та опублікований в Офіційному журналі, перш ніж набуде чинності наступного дня після його публікації в Офіційному журналі Європейського Союзу", - вказують у Раді ЄС.

Доповнення

Єврокомісія внесла свою пропозицію щодо тимчасової лібералізації торгівлі з Україною 27 квітня. Європарламент схвалив захід 19 травня.

Українські Національні Новини

Політика