ukenru
yes-mozhe-skhvaliti-novi-sanktsiyi-proti-rf-6-7-zhovtnya-zmi

ЄС може схвалити нові санкції проти рф 6-7 жовтня – ЗМІ

 • 125668 переглядiв

КИЇВ. 22 вересня. УНН. Нові санкції проти росії можуть бути схвалені на зустрічі лідерів держав Європейського Союзу в Празі 6-7 жовтня. Про це повідомляє Reuters, пише УНН.

Цитата

«Очікується, що Європейська комісія представить наступного тижня письмову пропозицію (щодо санкцій – ред.), і 27 національних лідерів ЄС можуть схвалити її, коли вони зустрінуться в Празі 6-7 жовтня», - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що три дипломати ЄС у Брюсселі заявили, що нові санкції будуть зосереджені навколо обмеження цін на нафту, щоб відповідати рівню, погодженому найбільш промислово розвиненими світовими державами G7 — зборами, в яких також беруть участь країни ЄС, Франція, Німеччина та Італія.

Крім того, серед можливих заходів обговорюють посилення обмежень експорту високих технологій і заборону на експорт предметів розкоші в рф, а також нові санкції щодо фізичних осіб.

Доповнення

Міністри закордонних справ країн Європейського Союзу в середу домовилися підготувати нові санкції проти росії і збільшити постачання зброї Україні після того, як президент рф володимир путін наказав провести першу після Другої світової війни мобілізацію для участі в бойових діях в Україні.

Як повідомлялося, Європейська комісія почне консультації з представниками країн ЄС щодо майбутнього пакету санкцій проти рф протягом декількох днів.

Українські Національні Новини

Новини Світу