ukenru
yes-mozhe-dati-niderlandam-garantiyi-z-privodu-ukrayini-zmi

ЄС може дати Нідерландам гарантії з приводу України - ЗМІ

 • 9764 переглядiв

КИЇВ. 12 грудня. УНН. Дипломати очікують, що Брюссель надасть Нідерландам гарантії в зв'язку з Угодою про асоціацію Євросоюзу з Україною. Про це повідомляє Reuters, передає УНН.

"Ставки високі. Зрештою, якщо Угода про асоціацію не буде ратифікована нідерландцями, це буде поразкою для України, поразкою для ЄС і перемогою Росії", - сказав один із дипломатів.

Інший дипломат сказав: "Це дорого, але варте того. На цьому етапі це все або нічого".

З цієї причини "дипломати очікують угоди, навіть якщо деякі країни - особливо близькі союзники України у Східній Європі - занепокоєні і роздратовані нідерландськими вимогами", пише видання.

Як зазначається, посли країн ЄС мали обговорити питання пізніше в понеділок у Брюсселі.

У проекті документу нібито йдеться, що Угода про асоціацію не передбачає надання ЄС і країнами-членами блоку гарантій колективної безпеки або іншої військової підтримки або сприяння Україні.

Крім того, українським громадянам не буде надаватися право на розміщення або прийом на роботу на території ЄС, повідомляє з посиланням на документ агентство. Також вказано, що в пропозиціях Нідерландів зазначається, що Угода "не вимагає додаткової фінансової підтримки" Україні з боку ЄС.

Українські Національні Новини

Політика