ukenru
yes-maye-namir-u-ponedilok-zatverditi-noviy-transh-viyskovoyi-pidtrimki-zsu-borel

ЄС хоче у понеділок затвердити новий транш військової підтримки ЗСУ, — Борель

 • 175617 переглядiв

КИЇВ. 13 жовтня. УНН. Європейський союз наступного понеділка може затвердити новий транш військової допомоги Збройним силам України. Про це заявив Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель перед зустріччю з міністрами оборони НАТО в Брюсселі, пише УНН.

Цитата

«З точки зору нашої підтримки України, я повідомлю членів НАТО, що ми збираємося затвердити — наступного понеділка в Люксембурзі новий транш нашої військової підтримки українським збройним силам. Він досягне понад 3 мільярди євро із коштів Європейського фонду миру (EPF). Також я проінформую їх про створення місії військової підготовки для підтримки української армії», – повідомив Верховний представник.

Деталі

За його словами, наразі, коли владимир путін посилює ескалацію, країни Заходу мають продовжувати надавати рішучу підтримку Україні стільки, скільки це буде необхідно, і так довго, як знадобиться.

«Ми продовжуватимемо надавати військову підтримку перед будь-якою російською військовою атакою, будь-якою ескалацією війни. Ми хочемо якнайшвидше знайти дипломатичне рішення цієї війни. Але ми будемо рішуче і з посиленою військовою підтримкою України протистояти будь-якій ескалації з боку Росії», — наголосив Боррель.

Нагадаємо

У ЄС пообіцяли додаткову військову допомогу Україні на тлі масованого ракетного обстрілу Києва та інших міст у понеділок, 10 жовтня.

Українські Національні Новини

Новини Світу