ukenru
yes-khoche-posiliti-sanktsiyi-proti-rodichiv-rosiyskikh-oligarkhiv-bloomberg

ЄС хоче посилити санкції проти родичів російських олігархів - Bloomberg

 • 400271 переглядiв

КИЇВ. 16 березня. УНН. Європейський союз планує надати більш чітку правову базу для переслідування членів сімей російських мільярдерів, які перебувають під санкціями. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на інформованих співрозмовників, передає УНН.

Цитата

«Європейський союз має намір надати більш чітку правову базу для переслідування членів сімей російських мільярдерів, що перебувають під санкціями, що стало важливим зрушенням після того, як суд ЄС скасував санкції, накладені на матір близького соратника президента володимира путіна», - йдеться в повідомленні.

Європейська служба зовнішніх зв'язків, підрозділ зовнішньополітичної служби блоку, що відповідає за списки, повідомила державам-членам у середу, що незабаром представить законопроект. Ідея була вперше висунута до рішення суду і відтоді набирає обертів.

Розширені критерії були запропоновані Естонією та іншими країнами через побоювання, що особи, які перебувають під санкціями, можуть перетасовувати гроші й активи, обходячи обмеження, запроваджені після вторгнення росії в Україну. Ця пропозиція набрала обертів після того, як мати євгена пригожина, глави російської групи найманців «вагнера», яка воює в Україні, минулого тижня виграла в суді ЄС клопотання про анулювання її включення до санкційного списку.

Проте, попри її перемогу, вона повернулася до списку ЄС

Доповнення

Європейський Союз вніс до десятого пакету санкцій 11 фізичних і 7 юридичних осіб, причетних до діяльності ПВК “вагнера”.

Українські Національні Новини

Новини Світу