ukenru
yednist-i-demokratiya-osnovni-tezi-promovi-prezidenta-ssha-dzho-baydena

Єдність і демократія: основні тези промови президента США Джо Байдена

 • 13427 переглядiв

КИЇВ. 20 січня. УНН. Під час виступу після прийняття присяги і вступу на посаду президента Сполучених Штатів, Джо Байден виступив перед гостями, що зібрались на церемонію інаугурації. З промови, що тривала близько 20 хвилин, головною темою була єдність. УНН зібрав для вас головні тези виступу 46-го президента США.

Сьогодні ми відзначаємо перемогу справи демократії, народу, воля народу почута і роль народу визнана. Ми переконались, що демократія – дорогоцінна, демократія перемогла. Тепер, на цій урочистій землі, де лише декілька днів тому, здавалось, зтрушено самі підвалини нашої демократії, ми знову збираємось як одна нація, нероздільна, для того, щоб нести далі нашу мирну і непереможну історію, як ми це робили впродовж більше 200 років.

Не так багато народів у світовій історії стояли перед такими викликами і в такі часи – вірус, який завдає шкоди багатьом країнам, за один рік він забрав більше життів, ніж Америка втратила в обох світових війнах… Але століття нашої історії підштовхують нас вперед, і поразок більше не буде.

Ми забезпечуємо майбутнє Америки, а це потребує набагато більше, ніж слова – це потребує єдності.

Завдяки єдності ми можемо зробити дуже важливі речі: ми можемо дати людям гарні роботи, навчати наших дітей у безпечних школах, ми можемо подолати насильство і ми можемо забезпечити рівність для всіх, зокрема і расову рівноправність, і зробити Америку знову єдиною.

Всі, хто підтримував нашу кампанію – дякую вам. Всі ті, хто не підтримував – все одно, для вас знайдеться місце у моєму серці і моїй свідомості, тому що це – суть демократії, знаходити мир. Я присягаюсь – я буду президентом всіх американців і американок.

Ми маємо закінчити цю громадянську війну, думати про те, хто ліберал, а хто не ліберал, війну між сільським і міським. Ми маємо їх об’єднати.

Можливо зараз ми входимо у найсмертельніший, найнебезпечніший період вірусу, але ми зустрінемо його як одна нація, один народ, одна держава.

Ми всі розуміємо, що світ дивиться на нас сьогодні. Я скажу тим, хто за нашими кордонами - Америка була випробувана, і ми йдемо вперед сильнішими, ми підтверджуємо свої союзи.

- Байден вшанував пам'ять жертв коронавірусу у США.

Ми знову зробимо Америку великою у світі – і це те, що ми можемо сказати нашим предкам, один одному, і поколінням, що будуть після нас.

Нагадаємо, сьогодні обраний президент США Джо Байден на церемонії інавгурації прийняв присягу, офіційно вступивши на посаду глави держави.

Україну на інавгурації президента США представляє посол Єльченко.

Також на церемонію прибула низка колишніх американських лідерів.

Українські Національні Новини

Політика