ukenru
yedine-velike-misto-v-sumskiy-oblasti-yake-perezhilo-okupatsiyu-zastupnik-komanduvacha-sukhoputnikh-viysk-pro-zvilnennya-trostyantsya

Єдине велике місто в Сумській області, яке пережило окупацію: заступник командувача Сухопутних військ про звільнення Тростянця

 • 520610 переглядiв

КИЇВ. 26 березня. УНН. Заступник командувача Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-майор Олександр Нестеренко розповів про звільнення Тростянця на Сумщині, інформує УНН з посиланням на Military Media Center в Telegram.

Цитата

"Рік тому, 26 березня 2022 року, наші воїни спільно з місцевими партизанами та добровольцями звільнили Тростянець! Єдине велике місто в Сумській області, яке пережило окупацію. Росіяни зайшли 24 лютого, а вийшли — 26 березня. Цілий місяць їхніми заручниками були 22 тисячі місцевих мешканців.

Більше 40 цивільних загинуло, деякі і досі лишаються безвісті зниклими, 829 будівель постраждало, 134 зруйновано. Нічого дивного для дій окупанта та терориста. Але Тростянець та Сумщина стали "кісткою в горлі" ворога", - розповів Нестеренко.

Додамо

21 березня минулого року завершилася битва за Мощун — маленьке село в Київській області, яке стало першим великим кроком нашої держави до перемоги в цій війні.

Українські Національні Новини

Війна