ukenru
ye-ti-khto-prokhodiv-dovshu-dorogu-glava-mzs-avstriyi-proti-chlenstva-ukrayini-v-yes

"Є ті, хто проходив довшу дорогу": глава МЗС Австрії проти членства України в ЄС

 • 358319 переглядiв

КИЇВ. 24 квітня. УНН. Міністр закордонних справ Австрії Олександр Шалленберг вважає, що Україні не варто пропонувати членство в Євросоюзі, оскільки є держави Західних Балкан, які проходили набагато довший шлях до кандидатства. Про це він заявив, виступаючи на 14-му саміті європейських медіа у Лех-ам-Арльберзі, передає УНН із посиланням на Heute.

Деталі

Шалленберг вважає, що Україна не має отримати статусу кандидата в червні, як розраховує президент Володимир Зеленський.

На думку міністра, є держави Західних Балкан, які проходили набагато довший шлях до кандидатства.

Глава МЗС Австрії переконаний, що Україні в принципі не варто ставати членом ЄС, навіть потім. Він вважає, що мають бути також інші моделі, ніж вступ України до ЄС, приєднання до Єдиної економічної зони ЄС або просто збереження чинного рівня Угоди про асоціацію.

Шалленберг закликав до більшої гнучкості пошуку механізмів зближення України та ЄС. Проте він, безперечно, підтримав подальше посилення відносин ЄС з Україною.

Додамо

Україна надіслала Єврокомісії заповнену першу частину опитувальника, щоб здобути статус країни-кандидата для вступу до ЄС. Наразі Україна працює над другою частиною, яку планують заповнити до початку травня.

Як зазначив глава Офісу президента Андрій Єрмак, Україна розраховує отримати статус країни-кандидата на членство в ЄС за підсумками засідання Європейської Ради у червні.

19 квітня Зеленський повідомив президенту Єврокомісії про передання опитувальника щодо членства в ЄС. Європейська комісія до кінця червня опублікує свою думку щодо заявки на вступ України до Європейського Союзу.

Українські Національні Новини

Політика