ye-konsolidovana-pozytsiia-usikh-instytutsii-venislavskyi-zaiavyv-shcho-ukraina-ne-planuie-znyzhuvaty-mobilizatsiinyi-vik

Є консолідована позиція усіх інституцій: Веніславський заявив, що Україна не планує знижувати мобілізаційний вік

 • 28860 переглядiв

Україна не збирається знижувати мобілізаційний вік, незважаючи на перевагу РФ у людських ресурсах. Замість цього Україна покладається на інноваційні засоби ведення війни для асиметричної відповіді.

Наразі Україна не планує знизувати мобілізаційний вік громадян, попри перевагу рф у людському ресурсі. Про це заявив народний депутат та голова підкомітету з державної безпеки, оборони та оборонних інновацій Федір Веніславський пише "Українське радіо", передає УНН.

Деталі

За його словами, наразі зниження мобілізаційного віку громадян не стоїть на порядку денному.

Є консолідована позиція усіх владних інституцій в Україні, що знижувати вік, з якого громадяни України можуть бути мобілізовані на сьогодні ніхто не збирається і це питання не стоїть на порядку денному

- переконує Веніславський.

Він також визнав, що росія має значно більший людський потенціал. Нардеп нагадв, що у рф мобілізують  з 18 років і навіть строкових направляють на ведення бойових дій.

Кількість тих, хто оновив свої військово-облікові дані, значно перевищує потреби війська – Міноборони26.07.24, 10:34

До того ж росія пропонує суттєвий фінансовий стимул майбутнім військовим. Подекуди виплати за готовність воювати проти України сягають 2 мільйонів рублів. 

Проте ми розуміємо, що війна не може бути виграна симетрично, тому покладаємося на інноваційні засоби ведення війни, які дозволяють завдавати асиметричних відповідей. Тому рівнятися в людському потенціалі на Росію ми точно не можемо 

- наголосив народний депутат. 

У підсумку він додав, що в Україні громадяни, які самостійно виявили бажання вступити на військову службу можуть це також зробити з 18-річного віку. За словами Веніславського, громадяни до 25-річного віку можуть укласти контракт навіть на один рік.

Нагадаємо

Речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін заявив, що на даний момент потреби у зниженні мобілізаційного віку немає.

Популярні

Новини по темі

МЗС працює над цифровізацією консульських послуг

 • 18183 переглядiв