yaroslava-maystruk-kino-zaradi-peremogi-na-cherkaschini-vidbuvsya-kinopokaz-dlya-pereselentsiv-ta-viyskovikh

«Кіно заради Перемоги!»: на Черкащині відбувся кінопоказ для переселенців та військових

 • 647876 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. Велике українське кіно у межах національного туру «Кіно заради Перемоги!» продовжує мандрувати Україною. Днями кінопокази відбулися на Черкащині, передає УНН із посиланням на пресслужбу «МХП-Урожай».

Цитата

«Днями кінопокази туру відбулися на Черкащині, в тому числі для громад, де веде свою діяльність МХП-Урожай.

У його межах для найменших жителів населених пунктів був організований показ мультфільмів, влаштували пригощання безкоштовними смаколиками з патріотичною розважальною програмою», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, жителі Водяницької громади мали змогу подивитися фільм «Кіборги» та поспілкуватися з його режисером, зіркою українського кінематографу – Ахтемом Сеітаблаєвим.

Натомість у Черкасах подивилися комедію «Коза Ностра. Мама їде».

«Глядачі дякували гостям за чудову нагоду зануритися у кіно - справжнє, високоякісне, своє. І за особливий день, якого так не вистачало в умовах війни», - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що національний тур «Кіно заради Перемоги!» реалізується за ініціативи Офісу Президента, Держкіно, Асоціації «Дивись українське!», а також окремих підрозділів ЗСУ та Національної гвардії.

Ідея туру «Кіно заради Перемоги!» виникла наприкінці червня, а сам тур було розпочато всього через 6 тижнів - 6 серпня 2022 року у військовій частині Національної гвардії, у Вінницькій області.

Втілення проекту стало можливим завдяки партнерству з благодійним фондом «МХП-Громаді».

«Як і раніше, «МХП-Громаді» втілює у життя багато проектів, спрямованих на розвиток громад. І один з таких проектів є національний всеукраїнський тур «Кіно заради Перемоги!», який спрямований на підтримку військових, ВПО і мешканців, які жили і залишаються жити в наших громадах», - коментує менеджерка національних проектів Благодійного фонду «МХП-Громаді» Світлана Мигаль.

Додамо, що саме за сприяння БФ «МХП-Громаді» вдалося виготовити спеціальний кіномобіль, який дозволяє транслювати фільми просто неба, навіть у непристосованих для цього місцях.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Мінкульт: на баланс Лаври повернуто 74 об'єкти

     • 657881 переглядiв

    Сили оборони звільнили Рівнопіль - Маляр

     • 1039915 переглядiв