ukenru
yaponskiy-milyarder-vibere-visem-lyudey-dlya-spilnogo-polotu-na-misyats

Японський мільярдер вибере вісім людей для спільного польоту на Місяць

 • 14055 переглядiв

КИЇВ. 3 березня. УНН. Японський мільярдер Юсаку Маедзава, який стане першим космічним туристом компанії SpaceX, оголосив про набір команди з восьми осіб для спільного польоту до Місяця. Про це він заявив у відеозверненні на своїй сторінці в Twitter, передає УНН.

Деталі

“Я набираю команду для участі в цій місії. У цій подорожі візьмуть участь 10-12 осіб, зі свого боку я запрошую вісьмох”, — сказав він.

За словами Маедзави, політ відбудеться у 2023 році. Для участі в конкурсі бажаючий повинен відповідати двом умовам: перше — він повинен розповісти про свою діяльність і пояснити, як політ на Місяць допоможе йому зробити щось більше для суспільства, друге — він повинен бути готовий до роботи в команді та підтримувати її членів.

Довідка

Маедзава — 45-річний мільярдер. Він заснував найбільший в Японії онлайн-магазин одягу Zozotown. У вересні 2019 року підприємець вирішив продати велику частину своєї частки Yahoo Japan, тоді сума операції становила 3,7 млрд доларів. У рейтингу найбагатших японців 2020 року, який складено Forbes, Маедзава зайняв 23-те місце. За даними видання, його статок оцінюється в 2 млрд доларів. У глобальному рейтингу Forbes він займає 1 547-ме місце, втративши з минулого року 412 позицій.

月旅行の目的やクルー8名募集の応募条件などについて動画で話してます. #DearMoon

↓本編はこちらhttps://t.co/fuwU4VzzeC pic.twitter.com/BYvXJJvzY6

-前澤友作┃月旅行に8名ご招待(@ yousuck2020) March 2, 2021

SpaceX оголосила про плани організувати комерційний політ навколо Місяця на початку 2017 року. Рік по тому глава компанії Ілон Маск повідомив, що першим туристом, який відправиться до Місяця, стане Маедзава. У SpaceX тоді заявили, що за всю історію на Місяці побували тільки 24 людини, а після американської місії “Аполлон” в 1972 році більше ніхто з людей там не був.

Українські Національні Новини

Новини Світу