ukenru
yaponiya-vaktsinuvala-ponad-75-lyudey-pokhilogo-viku

Японія вакцинувала понад 75% людей похилого віку

 • 19078 переглядiв

КИЇВ. 11 липня. УНН. Близько 75% людей у ​​віці 65 років і старше в Японії отримали принаймні одну дозу вакцини проти COVID-19, причому більшість із них повинні бути повністю вакциновані до кінця липня. Про це пише УНН з посиланням на The Japan times.

Деталі

Акція, проведена в квітні з метою вакцинації людей похилого віку (близько 35,48 млн. чоловік), набрала обертів, щоб закінчити щеплення демографічних даних до кінця липня. Проте залишаються труднощі щодо розширення вакцинації до осіб молодше 65 років, оскільки уряд намагається розподілити дози досить швидко.

Через дефіцит поставок деякі муніципалітети змушені обмежувати прийняття бронювань, тоді як нові заявки компаній та університетів на щеплення на робочому місці також призупинені.

26,65 млн. або 75,1% людей старше 65 років, отримали одну дозу вакцини. Оскільки ця цифра не включає всіх щеплених людей у ​​віці 65 років і старших, таких як медичні працівники, фактична кількість тих, хто зробив перший укол, вища.

Оскільки друга доза вакцини американської фармацевтичної компанії Pfizer, яка широко використовується для щеплення літніх людей, вводиться через три тижні після першої, більшість із 26,65 мільйонів повинні бути повністю щеплені до кінця місяця.

Загалом Японія зафіксувала 816,242 випадки коронавірусу, 14,933 особи померли.

Нагадаємо

Влада Японії вирішила ввести в Токіо надзвичайний стан з 12 липня по 22 серпня через погіршення ситуації з коронавірусом, повідомив міністр з відновлення економіки Ясутосі Нісімура, який координує також боротьбу з поширенням інфекції.

Раніше УНН повідомляв, що напередодні Олімпіади в Токіо реєструють найвищий рівень захворюваності на COVID-19 з травня.

Українські Національні Новини

Новини Світу