ukenru
yaponiya-v-oon-vtorgnennya-rosiyi-v-ukrayinu-porushuye-statut-oon-a-pogrozi-yadernoyu-zbroyeyu-ye-nepripustimimi

Японія в ООН: вторгнення Росії в Україну порушує статут ООН, а погрози ядерною зброєю є неприпустимими

 • 236061 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда, виступаючи на 77 Генеральній Асамблеї ООН, засудив вторгнення Росії в Україну як дестабілізацію міжнародного порядку і сказав, що має переважати верховенство права, а не силовий примус. Про це повідомляє УНН.

Цитата

«Вторгнення Росії в Україну — це поведінка, яка порушує філософію та принципи статуту ООН... Цього ніколи не можна терпіти», — сказав Кісіда.

Деталі

Кісіда, який родом з Хіросіми, першого міста, яке зазнало атомного бомбардування, також засудив загрозу ядерної зброї з боку Росії.

Росія, після вторгнення в Україну 24 лютого, підняла питання про можливість ядерного удару. Минулого місяця російський дипломат заявив в ООН, що конфлікт в Україні не виправдовує використання Росією ядерної зброї, але Москва може вирішити використати свій ядерний арсенал у відповідь на «пряму агресію» країн НАТО через вторгнення.

Кісіда повторив, що він готовий зустрітися з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином, щоб вирішити питання щодо ядерної зброї та ракетних програм Пхеньяна, а також викрадення японських громадян десятиліття тому, а також нормалізувати дипломатичні відносини.

Нагадаємо

Міністр оборони Ллойд Дж. Остін під час зустрічі з міністром оборони Японії Ясуказу Хамаді заявив, США готові захищати Японію навіть ядерною зброєю.

Українські Національні Новини

Новини Світу