ukenru
yaponiya-ta-nato-aktivizuyut-viyskovu-spivpratsyu-cherez-vtorgnennya-rf-v-ukrayinu

Японія та НАТО активізують військову співпрацю через вторгнення рф в Україну

 • 216508 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. Офіційні особи Японії та НАТО домовилися активізувати військову співпрацю та спільні навчання через повномасштабне вторгнення росії в Україну, яке загрожує безпеці Європи та Азії. Про це повідомляє УНН із посиланням на Japan Today.

Цитата

"Представники Японії та НАТО у вівторок домовилися активізувати військову співпрацю та спільні навчання, оскільки вони поділяють побоювання, що вторгнення росії в Україну призводить до погіршення ситуації у сфері безпеки в Європі та Азії", - йдеться у повідомленні.

Деталі

Як зазначили, глава японського міністерства оборони Нобуо Кіші заявив на початку зустрічі з головою Військового комітету НАТО Робом Бауером, що Японія сподівається зміцнити зв'язки із європейськими країнами та підтримує розширення участі НАТО в Індо-Тихоокеанському регіоні.

"Безпека Європи та Азії тісно переплетена, особливо зараз, коли міжнародне співтовариство стикається із серйозними проблемами", - сказав Кіші.

Візит Бауера до Токіо відбувся на тлі військово-морських навчань НАТО у Середземному морі., в яких Морські сили самооборони Японії беруть участь.

Доповнення

Байден знову переключає увагу на Азію після кількох місяців зосередження на війні росії проти України.

Нагадаємо

Японія виділила 166 мільйонів доларів екстреної допомоги для підтримки України.

Українські Національні Новини

Політика