ukenru
yaponiya-peredala-malayziyi-vidbitki-paltsiv-ubitogo-kim-chen-nama

Японія передала Малайзії відбитки пальців убитого Кім Чен Нама

 • 8062 переглядiв

КИЇВ. 13 березня. УНН. Японська влада передала поліції Малайзії відбитки пальців Кім Чен Нама, брата лідера КНДР Кім Чен Ина, який загинув в лютому в аеропорту Куала-Лумпура, передає УНН з посиланням на Kyodo.

Відзначається, що відбитки пальців Кім Чен Нама потрапили в японську базу даних ще в 2001 році, коли кореєць намагався проникнути в Японії за підробленими документами, однак був затриманий і видворений з країни.

При цьому агентство підкреслює, що передача відбитків пальців стала першим фактом прямого співробітництва між Малайзією і Японією в справі про смерть брата Кім Чен Ина.

Як повідомляв УННу Малайзії підтвердили особу вбитого Кім Чен Нама.

Нагадаємо, Кім Чен Нама вбили 13 лютого за допомогою великої дози нервово-паралітичного токсину VX.

Суд в Куала-Лумпурі пред'явив двом жінкам - 25-річній громадянці Індонезії та 28-річній громадянці В'єтнаму - обвинувачення у вбивстві. За даними південнокорейських спецслужб, вбивство було організовано двома міністерствами КНДР: державної безпеки і закордонних справ.

У рамках розслідування вбивства в Малайзії був затриманий також громадянин КНДР. Однак доказів проти нього виявилося недостатньо і підозрюваного вирішено звільнити і депортувати з Малайзії на батьківщину.

Українські Національні Новини

Новини Світу