yaponiya-nazvala-rosiyu-pryamoyu-zagrozoyu-bezpetsi-v-yevropi

Японія назвала росію прямою загрозою безпеці в Європі

 • 1082974 переглядiв

КИЇВ. 28 липня. УНН. Японія назвала росію у новій редакції своєї "Білої книги з оборони" найбільшою загрозою європейській безпеці. І зазначила, що з її ядерною риторикою і діями миритись не буде, пише УНН з посиланням на "Голос Америки".

Деталі

Вторгнення росії в Україну є найбільш істотною і прямою загрозою безпеці в Європі, йдеться в новій редакції Білої Книги оборони Японії.

У тексті сказано, що росія, незважаючи на статус члена Ради безпеки ООН, знехтувала міжнародним правом. Риторика та дії російської влади "можуть бути витлумачені як загрози застосування ядерної зброї". Зазначається, що світова спільнота, як і Японія, не миритимуться з подібними діями росії.

Японська влада стурбована нарощуванням військової присутності Китаю у Східно-Китайському та Південно-Китайському морях, а також спільними військовими навчаннями росії та Китаю. Ще однією загрозою названо Північну Корею, яка розвиває ядерні та ракетні розробки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай та рф завершили спільні навчання в Японському морі

На такому тлі Японія заявляє про пріоритет дипломатичних відносин, проте не відмовляється від наміру "захистити свою землю самостійно" та стримати потенційного супротивника.

У грудні 2022 року Японія оприлюднила найбільший план нарощування свого військового потенціалу з часів Другої світової війни. Через п'ять років оборонний бюджет країни стане третім у світі після США та Китаю. У новій стратегії національної безпеки Японії головним міжнародним викликом був названий Китай, а росія більше не вважалася партнером і розглядалася як фактор, що "викликає занепокоєння".

Доповнення

У липні 2021 року Японія включила у "Білу книгу з оборони" спірні території з Південною Кореєю - острови Токто в Японському морі. Сеул тоді викликав радника-посланника і військового аташе японського посольства у Республіці Корея у МЗС, де їм заявили протест. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Японія ввела санкції проти рф: заборонено постачання авто та комплектуючих

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Японія назвала росію прямою загрозою безпеці в Європі

     • 1082974 переглядiв