yakshcho-uriad-ne-prodovzhyt-terminy-onovlennia-viiskovykh-danykh-to-bude-kolaps-v-sudovii-systemi-nardep

Якщо уряд не продовжить терміни оновлення військових даних, то буде колапс в судовій системі - нардеп

 • 13400 переглядiв

Якщо уряд не продовжить термін оновлення військових даних, це призведе до колапсу в судовій системі через наплив позовів щодо штрафів за неактуалізацію облікових даних.

Якщо Кабмін не врегулює, не продовжить терміни оновлення військово-облікових даних - це спричинить колапс в судовій системі. Таку думку висловив перший заступник голови комітету з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи ВР Сергій Євтушок, в ефірі телемарафону, та пояснив чому, передає кореспондент УНН.

Збігає термін. Я думаю, що виконавчій владі негайно потрібно регулювати цю ситуацію, тому що я навіть вчора та позавчора спостерігав реально велику кількість людей біля ТЦК…Ці великі черги свідчать про те, що завтра, після настання дедлайну вже буде певний момент не з вени цих людей, які не можуть зареєструватися, який дасть можливість штрафувати,

- сказав Євтушок.

Він зауважив, що штрафи передбачені від 17 тисяч до 25,5 тисяч гривень, що є для українців не маленькою сумою.

Тому штрафи ці платитися не будуть, я відчуваю, що якщо раптом уряд своїми постановами, або іншими підзаконними актами не врегулює, не продовжить, не пролонгує ці терміни – це буде колапс, колапс в судовій системі. Тому що я передбачаю, що якщо будуть нараховані автоматично штрафи, очевидно наші суди будуть завалені максимально всіма позивними заявами для того, щоб цей штраф був нарахований неправомірно, незаконно. Тому владі потрібно – це робити,

- зазначив Євтушок.

Доповнення

В Міноборони повідомляли, що автоматичне накладання штрафів за не оновлення військово-облікових даних до 16 липня не передбачається. Штрафи можуть бути накладені протягом трьох місяців з моменту виявлення правопорушення і до одного року з моменту його вчинення.

Окрім того, 14 липня в Міноборони зазначали, що Міністерство оборони вважає, що 60 днів було достатньо для оновлення своїх військово-облікових даних, тому міністерство не ініціює внесення змін до законодавства України щодо продовження терміну цього оновлення.

Популярні

Новини по темі

Коригував ракетні удари по Одесі: затримано агента фсб

 • 21009 переглядiв