yakscho-zaraz-reaktsiya-svitu-bude-slabkoyu-rf-vigadaye-yakus-novu-eskalatsiyu-zelenskiy

Якщо зараз реакція світу буде слабкою, рф вигадає якусь нову ескалацію – Зеленський

 • 109012 переглядiв

Цитата

"30 вересня цього року керівник росії оголосив про нібито анексію частини території України. Чотирьох наших регіонів, із яких поки ще не вибитий російський окупаційний контингент. Ця нова спроба росії загарбати чуже є очевидним намаганням повторити 2014-й – повторити Крим. І не просто анексію як таку", – сказав Зеленський.

Деталі

Президент зазначив, що росія намагається поставити міжнародну спільноту у такі умови, щоб реакція на черговий російський злочин проти міжнародного права не відповідала його тяжкості так само, як тоді з Кримом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: путін остаточно затвердив анексію українських територій

"Будьте певні: керівник росії зараз уважно аналізує реакцію світу на влаштовані ним псевдореферендуми на українській землі й на оголошення про анексію нашої території. Що саме його цікавить? Дуже просто: його цікавить, чи є в нього ще потенціал для ескалації. Якщо реакція світу зараз буде слабкою, росія придумає якусь нову ескалацію", - зазначив Зеленський.

Президент наголосив, що спектр злочинних дій рф дуже широкий: ракетний терор, масові вбивства, злочинні депортації, радіаційний шантаж на захопленій, наприклад, нашій Запорізькій атомній станції, продовольча криза, енергетична криза тощо.

"Дуже красномовною була й нещодавня диверсія на газогонах у Балтійському морі. Це такі дії, які можуть дестабілізувати життя на цілому континенті. Це реально енергетична зброя масового ураження. Абсолютно кожна країна світу залежить від підводних кабелів і трубопроводів, які можуть бути знищені агресором так само, як і газогони в Балтійському морі. Тому світ зараз повинен показати силу", - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС затвердив новий пакет санкцій проти рф - за анексію українських територій

За словами президента, сила потрібна, щоб нарешті поставити крапку у спроможності агресора до ескалації.

"На міжнародних майданчиках потрібне чітке й принципове засудження росії за цю спробу анексії української території, щоб це дуже відрізнялося від того, що було у 2014 році. На рівні держав і союзів держав потрібні нові й жорсткі санкції проти росії, щоб і цим теж ситуація сильно відрізнялася від 2014-го. На рівні співпраці з Україною потрібні чергові й показові пакети підтримки, передусім оборонної та фінансової, щоб агресор бачив, що його злочинні дії лише ускладнюють ситуацію для нього ж", - розповів Зеленський.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Субсидії виплачуватимуть по-новому: як оформити

     • 422466 переглядiв

    ЗСУ деокупували вже понад 400 кв. км Херсонщини – Гуменюк

     • 7308 переглядiв

    До Києва прибула глава оборонного комітету Бундестагу

     • 163134 переглядiв