ukenru
yakscho-pripnetsya-tranzit-gazu-z-rosiyi-u-kilkokh-mistakh-budut-problemi-z-opalennyam-goncharuk

Якщо припинеться транзит газу з Росії, у кількох містах будуть проблеми з опаленням – Гончарук

 • 12960 переглядiв

КИЇВ. 23 жовтня. УНН. Якщо контракт з Росією щодо транзиту газу не буде продовжений, Україна має достатньо газу, щоб забезпечити опалення. Проте, у кількох містах можуть бути тимчасові проблеми. Про це під час брифінгу повідомив Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук, передає кореспондент УНН.

"У випадку якщо контракт з РФ не буде продовжений, у випадку якщо припинеться транзит газу з Росії до Європи, в наших запасах газу достатньо для того, щоб забезпечити опалення. Але потрібно буде інакше експлуатувати газотранспортну систему, там у декількох міст можуть бути невеличкі тимчасові проблеми. Ми про них наперед знаємо, думаємо, що ніяких позаштатних історій не буде", - сказав Гончарук.

За його словами зараз дійсно існує проблема з ремонтом декількох атомних енергоблоків. В уряді очікують, що взимку один з них ввійде в експлуатацію.

"В залежності від дати, коли він ввійде в експлуатацію, будуть залежати в тому числі і ті рішення, які нам потрібно буде приймати для того, щоб забезпечити стабільну роботу енергосистеми. Роль вугільної частини генерації є дуже важливою. Тому, зокрема, нам дуже важливо збільшити потужність Центренерго, як вугільного великого генератора. Ми над цим активно працюємо", - Гончарук.

Нагадаємо, Україна, ЄС та РФ напередодні у Брюсселі провели технічні консультації в межах підготовки наступного етапу переговорів про транзит газу, обговоривши підписання угоди про взаємодію (interconnection agreement) між операторами ГТС України та Росії на стандартних європейських умовах.

Українські Національні Новини

Політика