ukenru
yakscho-mi-taki-korumpovani-chomu-mi-dosi-zhivi-kuleba-rozvinchav-mif-pro-ukrayinu

"Якщо ми такі корумповані, чому ми досі живі?": Кулеба розвінчав міф про Україну

 • 283556 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. Україна не є “тотально корумпованою” державою, як дехто намагається її представити. Про це на брифінгу у середу сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, передає кореспондент УНН.

Цитата

"З приводу корупції, у мене запитання, і я, до речі, кажу це партнерам на всіх зустрічах: може нам час визначити, що історія про корумпованість України – вона, скажімо так, була історично перебільшена? Якщо ми прям такі корумповані, як нам роками вбивали це в голову, то чому ми досі живі? Чому українська держава не розсипалась, якщо вона така пронизана корупцією і нічого крім корупції її не цікавить? Чому всі державні інституції зберегли своє функціонування, працюють і роблять свій внесок в протидію агресору? Я думаю, настав час по чесному запитати, а наскільки обгрунтованим є цей наратив про тотальну корумпованість України. Тому що історія показує, що ні", - наголосив міністр.

Деталі

За словами Кулеби, до і на початку війни дехто намагався проводити паралелі України з Афганістаном.

"Так от, всі пам'ятають що таке падіння корумпованого режиму. Це коли президент і лідери, керівники міністерств, урядів, пакують долари в валізи і тікають, лишаючи свій народ напризволяще, і коли державна система розвалюється в один клік. Ось це корумпована держава", - зазначив дипломат.

В Україні цього не відбулось, тому, стверджує Кулеба, аргумент про "безнадійну корумпованість України" є "безнадійно перебільшеним".

Нагадаємо

Раніше міністр заявив, що Україні не потрібні нові домовленості, які на роки заморозять війну, розпочату російською федерацією.

Українські Національні Новини

Суспільство