yakhta-medvedchuka-perebuvaie-pid-areshtom-ofis-henprokurora

Яхта Медведчука перебуває під арештом – Офіс Генпрокурора

 • 36970 переглядiв

Яхта Royal Romance Віктора Медведчука перебуває під арештом на основі санкцій ЄС. Офіс Генпрокурора активно співпрацює з міжнародними партнерами для розробки механізму її конфіскації та реалізації.

Яхта Royal Romance, що раніше належала Віктору Медведчуку, обвинуваченого у держзраді, перебуває під арештом на основі безстрокових санкцій. ОГП активно працює з міжнародними партнерами для напрацювання механізму її конфіскації та реалізації. Про це журналісту УНН повідомила речниця ОГП Надія Максимець.  

Європейським Союзом 27 травня 2024 року впровадженні персональні санкції щодо підозрюваного та його дружини. Наразі яхта Royal Romance перебуває під арештом на основі безстрокових санкцій — затримана у порту м. Трогір (Хорватія) згідно з рішенням Постійно діючої санкційної групи й не може залишити територію ЄС

 - повідомила Максимець.

За її словами,  одночасно яхта заарештована в межах двох національних кримінальних проваджень.

На цей час ОГП активно працює з міжнародними партнерами для напрацювання механізму її конфіскації та реалізації

 - сказала Максимець.

Окрім того, Максимець повідомила, що  упродовж цих двох років Офісом Генпрокурора:

  • направлено до компетентних органів Республіки Хорватія близько 20 запитів та листів щодо арешту вказаної яхти, проведення огляду та обшуку на ній, отримання оригіналів документів та доступу до судна українській стороні;
  • виконано всі запити (5) хорватського суду про надання інформації;
  • кожні три місяці надавалися усі можливі матеріали для продовження строку арешту майна;
  • до роботи залучено експертів АСА.

Контекст

Нардеп Ярослав Железняк заявив, що нібито Окружний суд м. Спліт скасував арешт на яхту Медведчука через відсутність обвинувального акту по кримінальній справі від Офісу Генпрокурора. Яхту оцінюють у 200 млн дол.

Доповнення

В травні цього року арештована 92-метрова яхта Royal Romance, яка раніше належала Віктору Медведчуку, набула статус українського судна на яке поширюється юрисдикція України.

Голова АРМА Олена Дума повідомляла, що оскільки яхта Royal Romance, що раніше належала Віктору Медведчуку, тепер вважається українським судном, попередні спроби зміни прапора, які іноді мали не цілком законний характер, більше не можуть бути здійснені.

Популярні

Новини по темі

Яхта Медведчука перебуває під арештом – Офіс Генпрокурора

 • 36970 переглядiв