yak-uberegtisya-vid-gepatitu-a-u-moz-nagadali-ukrayintsyam-prosti-pravila

Як уберегтися від гепатиту А: у МОЗ нагадали українцям прості правила

 • 98437 переглядiв

КИЇВ. 7 листопада. УНН. У Міністерстві охорони здоров’я випустили пам’ятку про перебіг гепатиту А та порадили, як не заразитися, передає УНН.

Цитата

«Гепатит А - це вірусне захворювання, яке вражає печінку і може мати як легкий, так і важкий перебіг. Передається через брудні руки, а також вживання забруднених харчів або води», - йдеться у повідомленні МОЗ.

Деталі

Уточнюється, що симптоми гепатиту А можуть включати жовтяницю, головний біль, температуру, слабкість, діарею та нудоту, а також важкість у правому підребер’ї. Хвороба передається через брудні руки, забруднену їжу або воду, при цьому інфікований повар може заразити інших під час приготування їжі.

Щоб уберегтися потрібно мити руки водою з милом щонайменше протягом 20 секунд, завжди мити руки перед приготуванням або споживанням їжі та після вбиральні. Потрібно мити овочі та фрукти чистою водою перед споживанням. При цьому, якщо немає впевненості, що вода з-під крана або з криниці безпечна, то потрібно використовувати для пиття, приготування їжі та миття овочів і фруктів лише бутильовану або кип’ячену воду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Вінниччині кількість випадків захворювання на гепатит A зросла до 285

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Вибухи пролунали у Запоріжжі - ЗМІ

     • 119270 переглядiв