yak-moryaki-okhoronyayut-kiyiv-komanduvach-ukrayinskogo-flotu-rozpoviv-pro-robotu-divizionu-richkovoyi-flotiliyi-na-dnipri

Як моряки охороняють Київ: командувач українського флоту розповів про роботу дивізіону річкової флотилії на Дніпрі

 • 1082954 переглядiв

КИЇВ. 2 липня. УНН. Командувач українського флоту віцеадміралом Олексій Неїжпапа розповів, як працює перший дивізіон річкової флотилії на Дніпрі. Про це він сказав АрміяInform, пише УНН.

Деталі

Річкову флотилія створили за ініціативи сухопутного командування, тому що річки теж потребують військової оборони. Особливо це питання стало актуальним під час оборони Києва. Спочатку було створено два дивізіони, які направили на північ та на південь річки Дніпро. Там вони перебувають нині. А для організації взаємодії на річці створили річкову флотилію, яка є органом управління цими підрозділами та катерами.

Ці підрозділи не схожі на звичайний дивізіон, який перебуває на морі. Вони відрізняються організаційно, специфікою дій на річках, тією ж логістикою, зазначає командувач ВМС Неїжпапа.

Цитата

«Напевно, це була помилка, що колись, на початку будівництва Військово-Морських Сил, флотилія була скорочена на Дніпрі та на Дунаї. Але, як кажуть, війна все розставляє на свої місця. Загалом, завданням річкової флотилії є підтримка сухопутних військ на прирічкових напрямках. Тобто йдеться про доставку та перекидання сил, щоб мати вплив на противника, а також протидію плаваючим засобами ворога. Але основне завдання — це все-таки здійснення висадки десанту, переміщення з правого берега на лівий наших сил та їхня підтримка», - повідомляє командувач ВМС.

У дивізіонів є багато різних завдань, каже Неїжпапа. Вони беруть участь у протиповітряній обороні в загальній системі ППО. Крім того, на узбережжі росіяни створили дуже потужну систему мінних загороджень, зокрема і на річці, яку з часом треба буде вивільняти від мін.

Нагадаємо

У червні минулого року для підсилення оборони Києва на Дніпрі було створено річковий дивізіон катерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент привітав ВМС України з професійним святом, показавши відео зі звитягами бійців

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі