ya-vas-poperedzhayu-prikordonniki-opublikuvali-video-na-yakomu-rosiyskiy-korabel-pogrozhuye-tsivilnomu-sudnu

"Я вас попереджаю": прикордонники опублікували відео, на якому російський корабель погрожує цивільному судну

 • 595345 переглядiв

КИЇВ. 28 липня. УНН. російський корабель погрожував цивільному кораблю, який проходив неподалік одного з морських портів України. Державна прикордонна служба Україна опублікувала відео з розмовою окупантів із представника судна, повідомляє УНН.

Спочатку у судна росіяни намагались дізнатись його приналежність до певної країни та вантаж, який він перевозить.

Цитата

"Для інформації, я попереджаю вас про заборону пересування до портів України. Перевезення судном будь-якого вантажу до України вважається російською стороною як потенційне транспортування військового вантажу. А країна, під прапором якої прямує корабель, вважається втягнутою у конфлікт", - сказав росіянин у відео.

«російські військові кораблі продовжують діяти агресивно та зухвало в акваторії Чорного моря, порушуючи всі норми міжнародного морського права», - йдеться у повідомленні Держприкордонслужби.

Доповнення

На відео вже відреагували в Офісі Президента. Голова Офісу Президента Андрій Єрмак заявив, російські військові кораблі погрожують цивільним в акваторії Чорного моря, порушуючи всі норми міжнародного морського права.

«Це методи терористів. Дієвий інструмент проти тероризму - сила. Міжнародна спільнота має засудити дії росіян. Потрібна системна позиція», - написав Єрмак у Telegram.

Нагадаємо

19 липня у міноборони рф зробили чергову заяву-погрозу, що вважатиме кораблі, що йдуть до українських портів у Чорному морі, «перевізниками військових вантажів».

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Пошта Молдови тимчасово призупинила відправлення до рф

     • 480373 переглядiв