ukenru
ya-nikoli-ne-buv-takiy-vpevneniy-scho-ukrayina-peremozhe-nove-videozvernennya-dzhonsona

Я ніколи не був такий впевнений, що Україна переможе: нове відеозвернення Джонсона

 • 489178 переглядiв

КИЇВ. 9 травня. УНН. Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон упевнений, що Україна переможе у війні з росією. Про це він заявив у відеозверненні, опублікованому 9 травня, пише УНН.

Цитата

«Поки ми святкуємо перемогу над фашизмом у Другій світовій війні, велика європейська нація виборює виживання проти жорстокого вторгнення, і для мене велика честь скористатися цією можливістю, щоб ще раз наголосити на непохитну підтриммку Сполученого Королівства мужньому народу України», - заявив Джонсон.

Деталі

За його словами, українці «нічого не просять, окрім як жити у мирі та свободі на своїй землі», що є правом кожної країни, і всі народи, які вірять у це право, поділяють зобов'язання разом із Україною протистояти агресії володимира путіна.

«За 75 днів, що минули з початку нападу, українці з безстрашною силою та мужністю дали відсіч, відбивши напад росії на Київ, зірвавши план вторгнення путіна та показавши світові, що жодна сила не може перемогти народ, який вирішив бути вільним», - заявив прем'єр.

Він зазначив, що Сполучене Королівство пишається тим, що з самого початку стоїть пліч-о-пліч зі своїми українськими друзями, поставляючи «ракети Javelin і NLAW для захисту від танків, ракети Star Streak для захисту від атак з повітря, Brimstone для захисту від загрози з боку моря, і тепер ми відправляємо бронетехніку та передові радари, щоб виявити важку артилерію, що обстрілює українські міста».

Джонсон додав, що Британія також виділила понад мільярд фунтів стерлінгів економічної підтримки Україні.

Він нагадав, що сторона засудила російську агресію на кожному майданчику світу.

Цитата

«І коли ця агонія закінчиться, Велика Британія допоможе Україні відновитися та захистити себе від будь-якої майбутньої агресії», - наголосив прем'єр.

«У цю річницю я як ніколи впевнений, що Україна переможе. Україна буде вільною, і суверенна Україна знову підніметься, і Британія буде з вами стільки, скільки буде потрібно. Спасибі та слава Україні!», - додав він українською мовою.

I have never been more certain that Ukraine will win.

Britain will stand shoulder-to-shoulder with Ukraine for as long as it takes.

Slava Ukraini pic.twitter.com/0e3UpIy9O5

— Boris Johnson (@BorisJohnson) May 9, 2022

Українські Національні Новини

Новини Світу