ukenru
ya-b-ne-dramatizuvav-zastupnik-kerivnika-op-pro-vidsutnist-rozmovi-mizh-baydenom-ta-zelenskim

"Я б не драматизував": заступник керівника ОП про відсутність розмови між Байденом та Зеленським

 • 16704 переглядiв

КИЇВ. 25 лютого. УНН. Телефонна розмова між лідерами України Володимиром Зеленським та США Джозефом Байденом готується, як і візит Президента України до Сполучених Штатів. Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква, передає УНН з посиланням на пресслужбу ОП.

Деталі

Зі слів Жовкви, ведеться робота над підготовкою візиту Володимира Зеленського до США. Вже налагоджений контакт з адміністрацією нового Президента Сполучених Штатів, а нещодавно відбулася телефонна розмова міністра закордонних справ України з Державним секретарем США.

“Триває робота по лінії не лише Державного департаменту, але й Білого дому”, — розповів Ігор Жовква.

Він зазначив, що готується й телефонна розмова між лідерами України та США.

“Безумовно, така розмова відбудеться. Я б не драматизував — не відраховував дні, хвилини й години. Вона буде, так само як буде і взаємний обмін візитами”, — сказав заступник керівника Офісу Президента.

Ігор Жовква наголосив, що йдеться про питання політичної підтримки, більш широкого залучення США до переговорів з мирного врегулювання на Донбасі та деокупації Криму, економічну співпрацю.

Доповнення

Раніше у МЗС вказали, що президент США Джо Байден зараз зосереджений насамперед на внутрішньополітичному порядку денному і майже не має контактів з міжнародними лідерами, але підготовка до його майбутнього контакту з Президентом Володимиром Зеленським ведеться.

Що було раніше

1 лютого голова українського МЗС Дмитро Кулеба провів першу розмову зі своїм колегою з Сполучених Штатів, державним секретарем Ентоні Блінкеном.

У Держдепі США за підсумками переговорів заявили, що Блінкен пообіцяв Кулебі, що Вашингтон продовжить активно надавати військову та економічну допомогу Києву.

Варто також зазначити, що президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден провів одну з перших телефонних розмов як глава держави з російським лідером Володимиром Путіним. Однією з тем обговорення була зокрема і ситуація в Україні. З Президентом України Володимиром Зеленським у президента Байдена поки не було публічних телефонних розмов.

Водночас, на думку експосла США в Україні, експерта Джона Гербста, українцям не варто вбачати негативних сигналів у тому, що президент США поспілкувався телефоном із президентом Росії раніше, ніж із Президентом України.

Українські Національні Новини

Політика