ukenru
wsj-likarni-v-ssha-ne-gotovi-do-mozhlivogo-naplivu-patsiyentiv-cherez-shtam-omikron

WSJ: лікарні в США не готові до можливого напливу пацієнтів через штам "омікрон"

 • 19372 переглядiв

КИЇВ. 20 грудня. УНН. Лікарні США зараз відчувають дефіцит лікарняних ліжок напередодні очікуваного зростання кількості пацієнтів, які заразилися омікрон-штамом нового коронавірусу. Про це пише в неділю газета The Wall Street Journal із посиланням на місцевих представників сфери охорони здоров'я, передає УНН.

Деталі

За даними видання, відділення інтенсивної терапії переповнені такими, що потребують термінового лікування, зокрема з серцево-судинними та онкологічними захворюваннями, а також дельта-варіантом коронавірусу.

Більше того, попереджають лікарі, ситуація загострюється через нестачу персоналу. Наприклад, в одному зі шпиталів у Міннеаполісі (штат Міннесота) половину ліжок займають пацієнти з різними травмами, пневмонією та іншими випадками, що вимагають термінової госпіталізації. У результаті лікарям доводиться відправляти деяких хворих додому, тоді як раніше їх визначили в стаціонар.

Затримки з наданням необхідної допомоги, попереджають фахівці, мають ризик серйозних ускладнень. Під час попередніх хвиль пандемії деякі хворі померли, не дочекавшись інтенсивної терапії. Крім того, зазначає газета, ще одним фактором, що турбує, є те, що люди відкладають відвідування лікарень через боязнь заразитися коронавірусом.

У четвер президент США Джо Байден заявив, що омікрон-штам незабаром почне розповсюджуватися в країні значно швидше. Зараз у більшості інфікованих коронавірусом в США виявляють дельта-штам.

Українські Національні Новини

Новини Світу