vzyav-nlaw-i-nablizivsya-na-150-metriv-natsgvardiyets-vidminusuvav-vorozhiy-tank-u-rayoni-serebryanskogo-lisu

Взяв NLAW і наблизився на 150 метрів: нацгвардієць "відмінусував" ворожий танк у районі Серебрянського лісу

 • 488275 переглядiв

КИЇВ. 27 липня. УНН. Ворожий танк у районі Серебрянського лісництва намагався влучити у позиції українських військових. Аби врятувати життя своїх підлеглих, офіцер однієї з бригад Нацгвардії виліз з окопу, проповз на відстань 150 м до танку та влучним пострілом знищив його, повідомив під час брифінгу т.в.о. директора департаменту планування застосування Головного управління НГУ полковник Микола Уршалович, передає кореспондент УНН.

Цитата

“27 липня о 4:00 ворожий танк виїхав на вогневу позицію та розпочав пряме ураження позиції одного з підрозділів п’ятої Слобожанської бригади НГ. Старший лейтенант Віктор Хоменко, віддавши наказ підлеглим на відкриття вогню по танку, сам взяв протитанковий гранатомет NLAW та швидко рушив ходами сполучень до ворожої цілі. Оскільки умови обстановки у Серебрянському лісі не дозволяють вести вогонь з далекої відстані, діставшись до переднього краю, офіцер виліз з окопу, проповз на відстань 150 м до танку та влучним пострілом знищив його”, - зазначив Уршалович.

Деталі

Він додав, що цей вчинок офіцера і командира забезпечив утримання позиції та врятував життя наших військових.

Також Уршалович повідомив, що цього тижня гвардійці під час важких боїв забезпечили виконання усіх бойових завдань, визначених командуванням в районі Серебрянського лісництва.

Нагадаємо

Раніше повідомлялось, що російські окупанти на Куп'янському та Лиманському напрямках шукають слабкі місця в обороні, атакують групами піхоти та використовують загони спецпризначенців, щоб тиснути на оборону українських захисників, але безуспішно.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У Полтаві демонтували пам'ятники пушкіну і ватутіну

     • 350663 переглядiв