vzhe-15-zahyblykh-cheski-zmi-ziasuvaly-khto-vchynyv-strilbu-u-prazi

Вже 15 загиблих: чеські ЗМІ з'ясували, хто вчинив стрільбу у Празі

 • 32490 переглядiв

24-річний студент філософського факультету Давід Козак влаштував масову стрілянину в центрі Праги, в результаті якої загинуло понад 15 осіб і 24 отримали поранення.

Ймовірно, стрілянину з великою кількістю жертв у центрі Праги (Чехія) сьогодні, 21 грудня, міг здійснити 24-річний студент філософського факультету місцевого університету Давід Козак. Про це з посиланням на чеське видання Novinky.cz, передає УНН.

Деталі

Попередньо хлопця оголосили в розшук справі, пов'язаній із насильницькою смертю в селищі Кладенсько. Згодом з'ясувалося, що Козак, скоріш за все, і був стрілком у чеській столиці, який убив щонайменше десять людей і поранив десятки, йдеться в публікації

Стрілянина у центрі Праги: інформація щодо постраждалих українців не надходила21.12.23, 18:16

Згідно з інформацією, оприлюдненою поліцією у зв'язку з розшуком, Козак мав бути озброєний. Також зазначається, що мотив злочинця, який сьогодні відкрив стрілянину в Празі в школі, невідомий.

Козак здобув ступінь бакалавра історії та європейських студій, а потім продовжив ступінь магістра історії. Він спеціалізувався з історії Польщі.

Доповнення

Керівник поліції Чехії Мартін Вондрашек заявив, що станом на вечір кількість загиблих у результаті стрілянини у Карловому університеті Праги перевищила 15, ще 24 людини перебувають під наглядом лікарів.

Також, за словами голови чеської поліції, операція правоохоронців триває. Зокрема вони обстежують будівлю Карлового університету на предмет можливої вибухівки.

Нагадаємо

Поліція Чехії сьогодні повідомила, що у центрі Праги,на площі Яна Палаха, відбулась стрілянина.  У зв'язку з інцидентом правоохоронці перекрили площу й прилеглу до університету територію.

Згодом стало відомо, що зловмисник був знешкоджений правоохоронцями, а з будівлі почали евакуацію.

Володимир Омельченко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі