vyverzhennia-vulkanu-na-sytsylii-porushylo-poloty-v-aeroportu-katanii

Виверження вулкану на Сицилії порушило польоти в аеропорту Катанії

 • 14944 переглядiв

В Італії сталося виверження вулкану Етна та меншого вулкану Стромболі, вони викинули гарячий попіл та лаву, що підвищило рівень тривоги на середземноморському острові Сицилія та призвело до тимчасового закриття аеропорту в Катанії, яке призвело до зриву польотів, пише УНН з посиланням на Al Jazeera.

Деталі

Етна, один із найактивніших вулканів у світі, останніми днями показав інтенсивну активність, освітлюючи небо біля Катанії, а зі Стромболі біля північного узбережжя Сицилії лава потекла в море.

"Злітно-посадкова смуга в аеропорту Катанії непридатна для використання через падіння вулканічного попелу: як прильоти, так і вильоти припинені", - ішлося в заяві компанії, яка управляє аеропортом, у п'ятницю.

Польоти повинні були відновитися о 15:00 (16:00 за Києвом), було сказано у повідомленні, де мандрівників попросили перевірити статус своїх рейсів, перш ніж вирушити до аеропорту.

Шлейфи попелу здійнялися в небо на висоту 4,5 км, повідомив Національний інститут геофізики та вулканології (INGV) у четвер.

На кадрах, опублікованих у соціальних мережах у п'ятницю, видно, що вулиці центральної Катанії покриті товстими шарами чорного попелу, що сповільнювало рух транспорту.

Етна, вулкан заввишки 3324 метри, за останні десятиліття кілька разів вивергався. За останні кілька днів з його кратера почали викидатися фонтани розпеченої лави та попіл, який падав на аеропорт Катанії.

Італія оголошує тривогу через активність вулкана Етна: фото04.07.24, 15:40

Мільйони пасажирів щорічно проходять через аеропорт Катанії, який з'єднує їх із східною Сицилією, одним із найпопулярніших туристичних напрямків Італії.

Департамент цивільного захисту Італії також оголосив найвищий "червоний" рівень тривоги для Стромболі, попередивши, що ситуація може погіршитися.

Міністр цивільного захисту країни Нелло Мусумечі заявив, що Стромболі перебуває "під наглядом", додавши, що влада стежить за тим, щоб плани евакуації були готові на випадок надзвичайної ситуації.

Пожежники заявили, що подвоїли кількість пожежників на острові, який також називається Стромболі, який знаходиться недалеко від Сицилії.

За даними вулканологічного агентства, гора Стромболі, висота якої сягає 920 метрів, відома як один з небагатьох майже постійно діючих вулканів у світі.

У 2019 році одна людина загинула і друга отримала поранення внаслідок виверження Стромболі.

Юлія Шрамко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі