vysmiiav-nezalezhnist-ukrainy-u-facebook-spravu-ekspratsivnyka-mon-peredaly-do-sudu

Висміяв незалежність України у Facebook: справу експрацівника МОН передали до суду

 • 10555 переглядiв

Колишнього працівника Міністерства освіти та науки України судитимуть за публікацію, що висміює незалежність України. Йому загрожує до 3 років позбавлення волі за приниження національної честі та гідності українців.

Колишнього працівника МОН Андрія Василенка, який у публікації висміяв незалежність України, судитимуть за приниження національної честі та гідності українців, передає УНН із посиланням на прокуратуру Києва.

Прокурорами ... до суду скеровано обвинувальний акт щодо колишнього працівника Міністерства освіти та науки за фактом вчинення умисних дій, спрямованих на приниження національної честі та гідності (ч. 1 ст. 161 КК України) 

- йдеться у повідомленні.

Деталі

Досудовим розслідуванням встановлено, що обвинувачений, який на той момент працював у міністерстві, на власній сторінці в соціальній мережі "Facebook" розмістив публікацію із заголовком "Про выход Украины и прибалтийских республик из состава СССР. Лонгрид".

Зокрема, у дописі він зауважував, що "незалежність не всім колишнім країнам СРСР пішла на користь". А незалежність України назвав "кидаловом" і розкритикував листівки, які агітували голосувати за вихід України з СРСР 1 грудня 1991 року, стверджуючи, що люди голосували не за незалежність, а за обіцянки швидкого збагачення.

Таким чином обвинувачений поширив думки, погляди та переконання, зміст яких є образливим для українського народу, принижує його національну честь та гідність на ґрунті національної належності, політичних та ідеологічних переконань.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 3 років.

Раніше

Минулого року державний експерт Міністерства освіти і науки України зробив скандальний допис на своїй сторінці у Facebook, в якому спотворює українську мову і з сумнівом ставиться до ідеї незалежності України. У відомстві порушили дисциплінарне провадження

Популярні

Новини по темі