vyshchi-viiskovi-chynovnyky-ssha-ta-kytaiu-vpershe-za-rik-pospilkuvalysia

Вищі військові чиновники США та Китаю вперше за рік поспілкувалися

 • 34286 переглядiв

Пентагон повідомив, що верховний військовий офіцер США провів у четвер віртуальну зустріч зі своїм китайським колегою. Це була перша розмова за понад рік на тлі сподівань офіційних осіб США, що це може призвести до ширшого відновлення зв'язків між двома військовими, пише Reuters, передає УНН.

Деталі

Відеотелеконференція відбулася після домовленості між президентом США Джо Байденом і президентом Китаю Сі Цзіньпіном минулого місяця про відновлення військових зв’язків, розірваних Пекіном після того, як тодішній спікер Палати представників Ненсі Пелосі відвідала самоврядний Тайвань у серпні 2022 року.

Генерал ВПС США Чарльз Браун та генерал Лю Чженлі з армії Китаю торкнулися низки проблем глобальної та регіональної безпеки.

Представники Пентагону кажуть, що спілкування між двома військовими має вирішальне значення для запобігання переростання ситуації у конфлікт.

Генерал Браун знову наголосив на важливості того, щоб Народно-визвольна армія брала участь у предметному діалозі, щоб зменшити ймовірність непорозумінь

повідомили в Пентагоні

Браун сказав, що минулого місяця він надіслав Лю вступного листа, в якому сказав, що готовий до зустрічі.

Згідно з заявою міністерства оборони Китаю, Лю сказав, що ключем до розвитку здорових, стабільних і стійких відносин між військовими є те, щоб США мали "правильне розуміння Китаю".

Китай висловлює рішуче незадоволення з приводу продажу США зброї Тайваню19.12.23, 09:54

Стосовно тайванського питання, яке Китай вважає внутрішньою справою, Лю сказав, що китайські збройні сили будуть рішуче захищати державний суверенітет і територіальну цілісність над ним.

Лю також попросив США поважати територіальний суверенітет Китаю, а також морські права та інтереси в Південно-Китайському морі.

Будьте розсудливими в словах і діях і вживайте конкретних дій для збереження регіонального миру і стабільності, а також загальної ситуації в китайсько-американських відносинах

сказав Лю.

Лілія Подоляк

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    ЦАХАЛ підірвав мережу тунелів лідерів ХАМАСу в Секторі Гази

     • 36153 переглядiв

    У США попереджають про підробки ліків від діабету Ozempic

     • 30842 переглядiв

    Франція закриває своє посольство у Нігері

     • 31075 переглядiв