ukenru
vysh-v-okupovanomu-luhansku-hotovyi-shtampuvaty-kadry-dlia-propahandy-sered-shkoliariv-za-256-hodyn-ova

Виш в окупованому Луганську готовий штампувати кадри для пропаганди серед школярів за 256 годин - ОВА

 • 46145 переглядiв

На окупованих територіях університет у Луганську готовий за 256 годин підготувати пропагандистські кадри для школярів, "перепрофілювавши" вчителів української мови на викладання російської.

На окупованих територіях виш в Луганську готовий штампувати кадри для пропаганди серед школярів за 256 годин, "перепрофільовуючи" вчителів української мови викладати російську. Про це повідомив у суботу голова Луганської ОВА Артем Лисогор, пише УНН.  

Деталі

За даними голови ОВА, виш, який загарбники називають Луганським державним педагогічним університетом, що діє на окупованій території, проводить безплатне профнавчання за напрямами "російська мова та література" та "Дошкільна освіта".

Туди направляють, зокрема, педагогів, які мають диплом про освіту "Українська мова та література", а також тих, в кого не дійсні курси підвищення кваліфікації після 2014 року. Кадри для пропаганди серед школярів там готові штампувати за 256 годин. Саме стільки тривають ці курси

- повідомив Лисогор у Telegram.

Також, з його слів, на окупованих територіях 99 відсотків коштів, які мали забезпечити отримання ліків за пільговими рецептами, зокрема, безкоштовно, торік не використали. "Бо - не схотіли. Через бездіяльність місцевого "мінздраву" населення, яке упродовж багатьох років ставало учасником програми реімбурсації, вимушено було купувати необхідні для життя медичні препарати за власний рахунок. Вибору їм не залишили", - вказав голова ОВА.

Окупанти планують примушувати до служби у зс рф співробітників в’язниць ТОТ Луганщини – Лисогор12.04.24, 10:44 • [views_0]

Юлія Шрамко

Суспільство