vylaialas-na-stseni-cherez-staru-nazvu-chornomorska-na-khrystynu-solovii-sklaly-protokol-za-dribne-khulihanstvo

Вилаялась на сцені через стару назву Чорноморська: на Христину Соловій склали протокол за дрібне хуліганство

 • 17502 переглядiв

Поліція склала адмінпротокол на співачку Христину Соловій за вживання нецензурної лексики під час виступу на фестивалі в Чорноморську. Їй загрожує штраф, громадські роботи або адмінарешт.

Поліція Одещини склала адміністративний протокол на співачку Христину Соловій за вживання нецензурної лексики, яка під час виступу на фестивалі "виделкаfest" у Чорноморську назвала колишню назву міста "повною х**нею". Про це пише видання hromadske, передає УНН.

Як пише видання, Соловій під час виступу виступу на фестивалі "виделкаfest" у Чорноморську розкритикувала стару назву міста - Іллічівськ.

"А скажіть, будь ласка, тільки пообіцяйте, що ніхто зараз не буде ображатися, я з добром: як називалося ваше місто до того, як його перейменували? І що, вам це подобалося? Повна х**ня", — сказала Соловій.

"Куплю або прийму в подарунок примірник української обсценної лексики. Ніде не можу знайти, розкупили матюкливі українці", - написала Соловій в соцмережі Х після виступу.

Слова артистки спричинили хвилю обговорень - частина користувачів соцмереж дякували за звернення уваги на важливість декомунізації, а інші розкритикували її за нецензурні висловлювання, адже на фестивалі були присутні діти.

Культурний менеджер фестивалю "виделкаfest" Сергій Гнезділов розповів виданню, що після цього виступу кілька місцевих жителів написали заяву до поліції за порушення громадського порядку, за використання обсценної лексики в публічних місцях.

На Соловій склали протокол за ст. 173 КУпАП - дрібне хуліганство. Співачці загрожує або штраф, або громадські роботи, або виправні роботи з відрахуванням 20% заробітку, або 15 діб адмінарешту.

"За іронією, судити Соловій буде Іллічівський міський суд, який зберіг стару назву", - розповів Гнезділов.

У поліції зазначили, що склали протокол, бо цей інцидент набув значного розголосу і не всі відвідувачі заходу однозначно сприйняли лайку Соловій. Дехто з місцевих жителів вимагав вибачень — і організатори перепросили їх, розповіли в поліції.

За словами Гнезділова, поліціянти спершу хотіли скласти адмінпротокол на організаторів фестивалю. Однак у "виделкаfest" пояснили, що за всі висловлювання зі сцени несуть відповідальність безпосередньо артисти. І тому поліція запросила до райвідділку Христину Соловій.

"Пролунав, на жаль, мат зі сцени, без дисклеймера. Позиція нашого фестивалю полягає в тому, що ми не проти обсценної лексики, але потрібно перед виступом про це говорити, попереджати відвідувачів: шановні, я сьогодні буду матюкатись. Якщо є діти, і ви не хочете, щоб вони чули мат, то, будь ласка, виведіть їх", — розповів Гнезділов.

Він повідомив, що до виконавчої директорки фестивалю також підходили депутати міської ради Чорноморська і погрожували зупинити фестиваль, вимагаючи пояснень, чому захід "ображає жителів Іллічівська".

Нагадаємо

Христина Соловій вже не вперше потрапляє у скандал. У жовтні минулого року парафія церкви святого Андрія у Львові просила видалити кліп Христини Соловій та гурту "Жадан і Собаки" – "Серце", оскільки він "пропагує антихристиянські цінності".

Павло Башинський

Суспільство

Популярні

Новини по темі

Прем'єрка Італії обговорила ситуацію в Україні лідером КНР

 • 13467 переглядiв

МЗС радить українцям утриматись від поїздок до Лівану

 • 13942 переглядiв