vyizdiv-za-kordon-cholovikamy-narazi-ne-pobilshalo-prykordonnyky

Виїздів за кордон чоловіків наразі не побільшало - прикордонники

 • 12532 переглядiв

За словами речника Державної прикордонної служби, наразі не спостерігається збільшення кількості чоловіків у віці 18-60 років, які виїжджають з України, а їхня щоденна кількість залишається незмінною.

Наразі не фіксується збільшення кількості перетинів кордону на виїзд з України чоловіками. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телемарафону у понеділок, передає кореспондент УНН.

Деталі

"Змін до правил перетину кордону до категорій, кому дозволено перетинати кордон, на даний момент немає. При наявності умов, тобто документів, які дають право на перетин кордону, прикордонники забезпечують оформлення громадян на державному кордоні", - розповів Демченко.

Він зазначив, що ідеться про чоловіків у віці від 18 до 60 років, адже саме цій категорії тимчасово обмежено можливість залишати межі України.

На даний момент ми не бачимо збільшення кількості перетинів кордону на виїзд з України чоловіками. Фактично щодня ця кількість залишається сталою. Зазначу, що тільки при наявності умов, які дозволяють перетнути кордон, чоловіки й слідують за межі України

- сказав Демченко.

Речник ДПСУ нагадав, що з 17 липня українські чоловіки віком від 18 до 60 років будуть повинні мати при собі військовий квиток чи інший військово-обліковий документ при перетині кордону, у тому числі виїзду з країни.

"Якщо ж людина підпадає під умову пропуску через відстрочку або непридатність до військової служби, то ще раз зазначу – це має бути відображено у військово-обліковому документі, чи в електронному форматі, чи у паперовій формі", - зазначив Демченко.

У "Резерв+" згенерувати військово-обліковий документ півтора мільйона людей06.07.24, 18:19

Анна Мурашко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    На Чернігівщині збили ворожий дрон - ОК "Північ"

     • 21449 переглядiв