vydaiut-sebe-za-predstavnykiv-mvs-ta-hrabuiut-budynky-v-tspd-pry-rnbo-zaklykaly-buty-obachnymy

Видають себе за представників МВС та грабують будинки: в ЦПД при РНБО закликали бути обачними

 • 10496 переглядiв

Група, що видає себе за співробітників МВС, грабує будинки під виглядом перевірки документів для нібито перепису населення. У Центрі протидії дезінформації при РНБО повідомляють, що працівники органів системи МВС не проводять подібних заходів.

У мережі почала ширитись інформація про групу людей, що видають себе за співробітників МВС  і - під виглядом нібито перевірки посвідчення осіб напередодні перепису населення - обкрадають будинки. В Центрі протидії дезінформації при РНБО повідомляють, що працівники органів системи МВС не проводять подібних заходів, передає УНН.

Деталі

Як повідомляється, група людей, що видають себе за співробітників міністерства внутрішніх справ, нібито мають при собі документи і бланки із символікою МВС. Вони стверджують, що перевіряють посвідчення осіб напередодні перепису населення. 

Просять надати особисту інформацію, зокрема біометричні дані (зробити фотографію / зняти відбиток пальців).

 Верифікувавши інформацію в міністерстві внутрішніх справ, Центр повідомляє, що працівники органів системи МВС не проводять подібних заходів і тим більше не залучені до підготовки перепису населення

- йдеться у заяві ЦПД.

Також зазначається, що  жодних дій щодо підготовки до перепису наразі не проводиться. 

В Центрі протидії дезінформації вважають, що такі інформаційні вкиди спрямовані на дискредитацію працівників системи внутрішніх справ та підрив довіри громадян до органів державної влади.

 Там закликали не передавати свої документи, біометричні дані або будь-яку іншу особисту інформацію незнайомим людям. Якщо ви підозрюєте шахрайство, негайно зателефонуйте до поліції.

рф вкотре підтверджує, що не бажає миру: ЦПД про відмову москви брати участь у Саміті миру11.07.24, 16:06

Тетяна Краєвська

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Обмін полоненими: повернуто 13 оборонців "Азовсталі"

     • 27192 переглядiв