vybory-v-venesueli-maduro-vkotre-oholosheno-peremozhtsem-opozytsiia-zaiavliaie-pro-nevyznannia-rezultativ

Вибори в Венесуелі: Мадуро вкотре оголошено переможцем, опозиція заявляє про невизнання результатів

 • 13090 переглядiв

Національна виборча рада Венесуели оголосила про перемогу Мадуро з 51% голосів. Опозиція заявляє про порушення, стверджуючи, що набрала 70%, і не визнає результатів.

Національна виборча рада Венесуели, контрольована прихильниками діючого авторитарного президента Венесуели Ніколаса Мадуро, повідомила про його перемогу на виборах. За їх даними, Мадуро набрав 51% голосів, а кандидат від опозиції Едмундо Гонсалес – 44%. Про це УНН пише з посиланням на Deutsche Welle

Деталі

Опозиція, якій за даними ЗМІ пророкували перемогу, заявляє про порушення під час голосування і плани оскаржити результати. За словами опозиціонерів, вони мають протоколи голосування тільки з 30% урн для голосування, а виборчий орган не відразу оприлюднив дані з дільниць. Раніше багато опитувань вказували на ймовірну перемогу опозиції на виборах, зазначає Reuters.

Опозиційна коаліція повідомила, що не визнає результатів виборів, оголошених підконтрольною владі Національною виборчою радою. Опозиція стверджує, що набрала 70% голосів, а не 44%.

Чилі, Коста-Ріка і Перу також заявили, що не визнають результатів виборів у Венесуелі. Держсекретар США Ентоні Блінкен закликав до чесного підрахунку голосів.

У нас є серйозні побоювання, що оголошений результат не відображає волю і голоси венесуельського народу

- зазначив він.

Додамо

Мадуро обійматиме цю посаду третій шестирічний термін поспіль. Він став президентом після смерті Уго Чавеса в 2013 році.

Після референдуму Мадуро оголосив багатий ресурсами район Ессекібо 24 штатом Венесуели і вже почав видавати свої ліцензії на видобуток нафти06.12.23, 11:59

Анастасія Рябоконь

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Війська рф вночі обстріляли з танка громаду на Сумщині

     • 21158 переглядiв

    В Австрії кілька міст зачепив блекаут

     • 13329 переглядiв

    Глава МЗС Ізраїлю порівняв Ердогана з Саддамом Хусейном

     • 13534 переглядiв