ukenru
vyatrovich-pro-polskiy-skandalniy-zakon-informprotistoyannyam-skoristayetsya-rosiya

В'ятрович про скандальний польський закон: інформпротистоянням скористається Росія

 • 8784 переглядiв

КИЇВ. 10 лютого. УНН. Директор Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович вважає, що ситуація навколо польського закону про Інститут національної пам’яті, який передбачає покарання за пропаганду "бандерівської ідеології", є інформаційним протистоянням, яке непотрібне ні Києву, ні Варшаві. Про це він сказав в ефірі Радіо Свобода, передає УНН.

"Ми говоримо про дуже непотрібне ані Україні, ані Польщі інформаційне протистояння, яке справді вже набуває просто драматичного масштабу і, безперечно, цим скористається Росія", – зазначив В.В’ятрович.

Він зауважив, що невипадково, чи не єдина країна у світі, яка підтримала ухвалення цього закону, – це Росія.

Нагадаємо, 6 лютого ввечері президент Польщі Анджей Дуда підписав оновлений закон про Інститут національної пам'яті. Згідно з рішенням А.Дуди, зміни протягом тижня повинні надійти на розгляд до Конституційного суду.

Прийняті у Польщі зміни в закон про ІНП, що передбачають покарання за звинувачення поляків у Голокості, а також за пропаганду "бандерівської ідеології", викликали широкий резонанс, зокрема, в Ізраїлі, США, а також в Україні.

Українські Національні Новини

Політика