ukenru
vyatrovich-ne-vvazhaye-scho-v-ukrayini-treba-zaboronyati-visotskogo-i-tsoya

В'ятрович не вважає, що в Україні треба забороняти Висоцького і Цоя

 • 11123 переглядiв

КИЇВ. 10 лютого. УНН. Директор Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович не вважає, що в Україні потрібно забороняти творчість російських артистів Володимира Висоцького чи Віктора Цоя. Про це він сказав в ефірі Радіо Свобода, передає УНН.

"Лише хочу звернути увагу, що ця дискусія дуже швидко зійшла на манівці на предмет того, чи забороняти їх, чи не забороняти. Я не вважаю, що їх треба забороняти. Я вважаю просто, що ми повинні пам’ятати, що, власне, і цих діячів (Булгаков, Висоцький – ред.) російська пропаганда буде використовувати для посилення свого впливу. Тому що вони нагадують про єдиний культурний простір, який існував. Вони є інструментами відтворення цього єдиного культурного простору. Вони апелюють до цих концептів "один народ", який є абсолютно основою сучасної російської пропаганди", – пояснив В.В’ятрович.

Він наголосив, що безперечно "можна і треба вивчати і російську літературу в рамках світової літератури".

За його словами, в нинішній ситуації потрібно розуміти, що творчість В.Висоцького і В.Цоя, очевидно, вже без їх відома будуть використовувати як інструменти поновлення російського впливу.

Нагадаємо, раніше В.В'ятрович назвав В.Цоя та В.Висоцького "щупальцями "руського міра", чим викликав бурхливу реакцію у соцмережах.

Українські Національні Новини

Політика