ukenru
vvs-u-rosiyi-strokovikiv-primusovo-vidpravlyayut-oboronyati-bilgorodsku-oblast

рф звозить строковиків охороняти кордон бєлгородської області - ВВС

 • 197171 переглядiв

КИЇВ. 16 вересня. УНН. Командування рф чинить тиск на російських строковиків для підписання контракту. Наразі їх відправляють обороняти бєлгородську область «для захисту державного кордону». Про це інформує російська служба BBC, передає УНН.

Деталі

Матері трьох військовослужбовців, які надійшли на службу до 1-го гвардійського мотострілецького полку в підмосковному Наро-Фомінську, розповіли, що все літо, поки солдати проходили навчання, де новобранців готували до служби, в частині взагалі не було офіцерів, а командували новобранцями військовослужбовці старші за званням. Однак на початку вересня офіцери повідомили, що найближчими днями вони вирушають до бєлгородської області на кордон з Україною.

За словами близьких військовослужбовців, на початку російського вторгнення в Україну в цьому полку були загиблі серед строковиків, потім їх вивели на територію росії, але не повернули до Підмосков'я до місця постійної дислокації частини.

Родичі російських військовослужбовців, які намагалися домогтися їх повернення до Підмосков'я, заявили, що «формально вони знаходяться на території росії, кордон не перетинають, а значить не беруть участь у бойових діях».

Як зазначається, перший контракт можна укласти після трьох місяців служби, тому весняні призовники у вересні вже можуть це зробити, але матері військовослужбовців розповідають, що бажаючих підписувати контракт і їхати на війну в частині небагато.

Цитата

«Офіцери сказали, що якщо знайдете заміну серед охочих, то можна буде до не їхати, але добровільно туди вирушити захотіли лише чотири людини, а решта не хочуть ні підписувати контракт, ні їхати у відрядження», - розповіла одна з матерів.

Доповнення 

За попередню добу до населеного пункту Валуйки Бєлгородської області доставлено понад 75 поранених російських військових, в той час як з Бєлгорода до москви було евакуйовано понад сотню окупантів.

Українські Національні Новини

Суспільство