ukenru
vulichnikh-kotiv-prosyat-viznati-chastinoyu-ekosistemi-mista-u-rivnomu

У Рівному зареєстрували петицію про визнання котів частиною екосистеми міста

 • 11531 переглядiв

РІВНЕ-КИЇВ. 9 березня. УНН. Електронну петицію “Визнати вуличних котів частиною екосистеми міста Рівного, дозволити їм вільно жити в підвалах, на горищах та в інших місцях їх постійного перебування та знищувати гризунів" зареєстровано на сайті Рівненської міської ради. За петицію вже проголосували 107 мешканців міста, передає УНН.

Автором петиції стала Ющук Наталія Ростиславівна.

“У нашому місті непоодинокими є випадки замуровування котів в підвальних приміщеннях житлових будівель, що призводить до їх мученицької смерті. Наслідуючи гуманну практику м. Варшави і інших польських міст, м. Львова, а тепер вже і м. Києва, необхідно дати можливість котам вільно жити та пересуватися в підвалах, на горищах та в інших місцях їх постійного перебування, оскільки, по-перше, через відсутність притулків, це є їх єдина домівка, і, по-друге, вони виконують важливу функцію — знищують гризунів, які є розповсюджувачами багатьох інфекцій.

Водночас, слід приділити особливу увагу питанню контролю за розмноженням вуличних котів, а саме розробити заходи з гуманної біостерилізації, вакцинації, реєстрації та облаштування для них домівок. Просимо відповідною ухвалою міської ради проголосити котів співмешканцями міста Рівного — повноправними вільними жителями”, — йдеться у тексті петиції.

Відомо, що збір голосів триватиме до 22 квітня. Щоб її розглянула міська рада, необхідно зібрати 300 голосів.

Нагадаємо, 20 лютого у Київраді підтримали петицію щодо визнання котів частиною екосистеми Києва.

Українські Національні Новини

Суспільство