vstupiv-do-okupatsiynogo-ugrupovannya-shtorm-abi-vbivati-ukrayintsiv-zradniku-povidomili-pro-pidozru

Вступив до окупаційного угруповання «шторм», аби вбивати українців: зраднику повідомили про підозру

 • 1312606 переглядiв

КИЇВ. 15 серпня. УНН. Мешканцю Слов'янська, Донецької області який добровільно вступив до окупаційного угруповання «шторм» і воював проти українських сил повідомили про підозру, повідомляє Служба безпеки України, передає УНН.

Деталі 

Служба безпеки України повідомила про підозру мешканцю Слов’янська на Донеччині, який вступив до окупаційного угруповання «шторм» російської армії. Зловмисник воював проти Сил оборони України на східному фронті. 

Зрадника затримали військові контррозвідники СБУ спільно з силами оборони під Бахмутом у липні цього року. 

Встановлено, що зрадник добровільно підписав контракт на проходження військової служби у складі групи «шторм» 79-го мотострілецького полку збройних сил росії 24 червня 2022 року. 

Перебуваючи на посаді механіка-водія, він брав активну участь у бойових діях проти Сил оборони в районі селища Берхівка Бахмутського району. 

Крім того, для сповільнення контрнаступальних дій українських військ зрадник облаштовував ворожі блокпости та фортифікаційні укріплення навколо бойових позицій агресора. 

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. 

Наразі він перебуває під вартою. Триває розслідування. Зловмиснику загрожує довічне позбавлення волі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ повідомила про підозру екслідеру комуністів Симоненку.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Нагрудний знак «За сумлінну службу»: тонкощі нагороди

     • 2419076 переглядiв