ukenru
vstup-2022-ukrayintsi-zmozhut-sklasti-test-za-kordonom

Вступ-2022: українці зможуть скласти тест за кордоном

 • 155924 переглядiв

КИЇВ. 20 травня. УНН. Українські абітурієнти зможуть за кордоном скласти мультидисциплінарний національний тест для вступу до закладу вищої освіти. Про це повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, передає УНН.

Підписано наказ, який затверджує перелік закордонних пунктів для проведення МНТ.

Цитата

"Упродовж останніх місяців я разом із колегами активно проводив перемовини з міністерствами освіти, представниками неурядових освітніх організацій європейських країн, а також із посольствами України для створення можливостей провести НМТ за кордоном. Наразі підтверджено домовленості з багатьма європейськими колегами та партнерами, а отже, українці, які вимушено покинули свою батьківщину через війну, зможуть скласти тестування та вступити до омріяних закладів вищої освіти України", – повідомив Шкарлет.

Тимчасові екзаменаційні центри створять у 39 містах таких країн: Австрія, Бельгія, Болгарія, Велика Британія, Данія, Естонія, Ірландія, Іспанія, Італія, Латвія, Литва, Молдова, Нідерланди, Німеччина, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Угорщина, Франція, Хорватія, Чехія і Швеція.

Нагадаємо

Абітурієнти не зможуть скласти національний мультипредметний тест у чотирьох областях України: Донецькій, Луганській, Харківській і Херсонській, а також в АР Крим.

Сьогодні, 20 травня, стартує важливий етап для учасників НМТ – до 7 червня на інформаційній сторінці потрібно підтвердити участь.

Українські Національні Новини

Суспільство