ukenru
vstanovleno-vzhe-45-rosiyan-yaki-zdiysnyuvali-voyenni-zlochini-v-ukrayini-genprokuror

Встановлено вже 45 росіян, які здійснювали воєнні злочини в Україні – Генпрокурор

 • 181983 переглядiв

КИЇВ. 16 травня. УНН. Правоохоронці вже встановили особи 45 росіян, які, за даними слідства, здійснювали воєнні злочини в Україні. Про це повідомила Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова під час телемарафону, передає кореспондент УНН.

Цитата

"На сьогодні в нас встановлено 45 таких осіб. 45 щодо воєнних злочинів, це стаття 438 ККУ, і три особи в нас вже в суді. Це людина, яка обвинувачується нами у вбивстві цивільного, ви бачили суд розпочався минулого тижня, і ще дві особи, передані до суду. Причому вони фізично знаходяться в Україні. Це ті люди, які обстрілювали цивільну інфраструктуру на Харківщині", - розповіла Венедіктова.

Деталі

За словами Генпрокурора, у цьому питанні "ми рухаємося набагато швидше, ніж у міжнародному правосудді".

"На сьогодні у нас з вами 45 офізичених людей рф, які вчиняли ці звірства на території України, але 11 600 фактів по яким розслідуються злочини", - сказала Венедіктова.

Доповнення

Генпрокурор Ірина Венедіктова повідомляла, що перший російський окупант постане перед судом за вбивство цивільного на Сумщині.

Слідство встановило, що 21-річний військовий 28 лютого 2022 року вбив беззбройного мешканця смт Чупахівка Сумської області, який вів узбіччям дороги велосипед.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП