vstanovleno-shche-7-viiskovosluzhbovtsiv-zs-rf-yaki-rozstriliuvaly-tsyvilnykh-v-buchi

Встановлено ще 7 військовослужбовців зс рф, які розстрілювали цивільних в Бучі

 • 27624 переглядiв

Ще семеро російських військовослужбовців, серед яких троє командних офіцерів та четверо рядових військовослужбовців у віці 19-29 років, були ідентифіковані і отримали пидозру у скоєнні воєнних злочинів шляхом розстрілу цивільного населення в Бучі під час окупації.

Ще сім росіян були ідентифіковані як причетні до вчинення воєнних злочинів у Бучі під час окупації. Серед підозрюваних - троє командних офіцерів та четверо рядових військовослужбовців віком від 19 до 29 років. Про це повідомили у Офісі Генерального прокурора, пише УНН.

Офіс Генерального прокурора ідентифікував і повідомив про підозру семи російським військовослужбовцям у вчиненні воєнних злочинів під час окупації міста Буча на Київщині. Військові, віком від 19 до 29 років, були частиною різних підрозділів 234-го десантно-штурмового полку 76-ї десантно-штурмової дивізії, при цьому троє з них належали до командного складу, а четверо — були рядовими.

За даними слідства, ці особи відповідальні за розстріл чотирьох мирних мешканців у березні 2022 року. Їхні тіла були виявлені після звільнення міста. Загиблі були цивільними особами, які не брали участі у збройних діях. Справу щодо шести з семи підозрюваних уже скеровано до суду.

Їм інкриміновано порушення законів та звичаїв війни, у тому числі поєднані з умисним вбивством цивільного населення (ч. 1 та ч. 2 ст. 438 КК України).

У ході кримінального провадження, прокурори разом зі слідчими та оперативниками Національної поліції України провели розгорнуте розслідування, що включало 2000 допитів потерпілих і свідків, проведення 500 судових експертиз (включаючи судово-медичні, молекулярні, балістичні, вибухо-технічні та хімічні), 400 оглядів, 120 слідчих експериментів і 130 процедур упізнань осіб..

Протягом 33 днів російської окупації міста Буча встановлено понад 1200 воєнних злочинів.

Нагадаємо

Слідчі Нацполіції повідомили про підозру військовому рф, який розстріляв сімʼю, яка надавала медичну допомогу пораненій під час окупації Бучі.

Ірина Колеснік

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Армія рф влучила в пожежну частину на Запоріжжі

     • 24806 переглядiв