ukenru
vr-ukhvalila-zaprovadzhennya-kriminalnoyi-vidpovidalnosti-za-znischennya-zelenikh-nasadzhen

ВР ухвалила запровадження кримінальної відповідальності за знищення зелених насаджень

 • 14275 переглядiв

КИЇВ. 29 січня. УНН. Парламентарі ухвалили за основу законопроект, яким пропонується встановити кримінальну відповідальність за знищення або пошкодження зелених насаджень. Відповідне рішення підтримали 281 народний депутат України, передає кореспондент УНН.

Цитата:

"Мета: посилення адміністративної відповідальності шляхом збільшення розмірів штрафів за знищення або пошкодження зелених насаджень чи інших об’єктів озеленення в межах населених пунктів і за ними, що не належать до лісового фонду, з десяти-п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян до ста-п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. І запровадження кримінальної відповідальності за знищення або пошкодження зелених насаджень, а саме дерев, чагарників у межах населених пунктів, що стане запобіжником знищення зелених зон у містах і збереження екології в них", - йдеться у пояснювальній записці.

Варто нагадати

Верховна Рада України ухвалила в цілому проект закону № 2339 щодо посилення відповідальності за пошкодження об’єктів рослинного світу.

Також ВР підтримала законопроект щодо посилення захисту лісів, запобігання пожежам на землях лісового та водного фонду, торфовищах та на землях інших категорій.

Окрім того, в Україні набрав чинності Закон щодо посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря або пошкодження об’єктів рослинного світу.

Українські Національні Новини

Політика